Beneficiile ingredientelor naturale din produsele cosmetice

În ultima vreme am observat că lumea este din ce în ce mai atentă la produsele pe care le folosește.

Potrivit estimărilor făcute de specialiști, o femeie aplică pe pielea ei, în fiecare zi, aproximativ 500 de substanțe chimice, care se regăsesc în produsele cosmetice utilizate.

Pentru a putea descifra eticheta unui produs cosmetic deseori avem nevoie de cunoștințe serioase de chimie. Mulți dintre noi nu cunoaștem acest domeniu al chimiei cosmetice și totuși suntem puși în situația de a alege un produs mai sănătos, mai natural pentru față sau corp.

Cele mai utilizate vitamine în produsele cosmetice, sunt Vitamina E, C și A.

Vitamina E este un puternic antioxidant datorită uleiurilor și a grăsimilor din componență. Nu prezintă efecte adverse, ajută la repararea și regenerarea țesuturilor și asigură o bună hidratare a pielii. Previne procesul de îmbătrânire prematură a pielii, protejând pielea împotriva atacului radicalilor liberi.
Atunci când este utilizată ca și conservant, este utilizată în formă pură, nediluată. De obicei se regăsește în produsele cosmetice anti-îmbătrânire.

Vitamina A (retinolul) este și ea o vitamină foarte des întâlnită în produsele cosmetice. Aceasta întârzie apariția ridurilor și le reduce dacă acestea au început să apară deja. Atenuează petele maronii și netezește aspectul de piele iritată.
De obicei, o regăsim în cremele hidratante de noapte. Este un antioxidant care luptă împotriva efectelor radicalilor liberi.

Vitamina C este un activ anti-îmbătrânire remarcabil, cu efect antiinflamator și antioxidant, ce stimulează sinteza colagenului și sporește elasticitatea pielii, îmbunătățește aspectul tenului ridat, reduce pigmentarea pielii, netezește tenul, susține regenerarea cutanată.
Întârzie îmbătrânirea cutanată și formarea ridurilor, contribuie la repararea daunelor provocate de expunerea la soare și protejează la nivel celular de daunele razelor UV. Conferă un plus de luminozitate pielii, constituie un remediu natural anti-pigmentar dacă este utilizată pe termen lung. Vitamina C reprezintă un factor de întinerire a pielii, utilizată cu succes și în tratamentele de regenerare celulară.

Uleiurile esențiale au un rol important în îngrijirea naturala a tenului. Uleiurile naturale, non-grase, extrase din plante și ierburi, pot fi folosite cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor și petelor, reducerea ridurilor fine și semnelor de îmbătrânire, oferind tenului strălucire.

Păstrează-ți pielea tânără și sănătoasă, folosind cosmeticele si produsele de îngrijire de la Aromaterre! Cele mai multe din produsele noastre au la bază ingrediente care provin din culturile noastre (lavandă, salvie, busuioc, oregano, cimbru).

Vă așteptăm cu drag să le testați!