Beneficiile vitaminelor și uleiurilor esențiale din produsele cosmetice 100% naturale

beneficiile vitaminelor din produse cosmetice

 

Beneficiile vitaminelor din cosmetice

Suntem obișnuiți să luăm instinctual decizia cumpărării unor produse cosmetice sau chiar la scurt timp după ce aflăm care sunt beneficiile vitaminelor din acel produs. Ce trebuie să știm este că riscăm prin a alege doar o etichetă bine gândită, care lasă în umbră ingredientele ce fac mai mult rău pielii. Rareori suntem puși în situația de a alege un produs mai sănătos și natural, creat pentru față sau corp.

Potrivit estimărilor făcute de specialiști, o femeie aplică pe pielea ei, în fiecare zi, aproximativ 500 😲 de substanțe chimice, care se regăsesc în produsele cosmetice utilizate (săpun, gel de duș, creme, loțiuni).

Pentru a putea descifra eticheta unui produs cosmetic deseori avem nevoie de cunoștințe serioase de chimie. Mulți dintre noi nu cunoaștem acest domeniu al chimiei cosmetice și totuși facem alegerile în funcție de notorietatea brandului.


Cele mai utilizate vitamine în produsele cosmetice, sunt Vitamina E, C și A. Haideți să aflăm împreună cum ne ajută acestea și care sunt beneficiile vitaminelor!

 

Vitamina E este un puternic antioxidant datorită uleiurilor și a grăsimilor din componență. Nu prezintă efecte adverse, ajută la repararea și regenerarea țesuturilor și asigură o bună hidratare a pielii. Vitamina E previne procesul de îmbătrânire prematură a pielii, protejând pielea împotriva atacului radicalilor liberi prezenți în medicamente, solvenți industriali, fumul de țigară, ierbicide/pesticide, alimente prăjite/afumate.
Atunci când este utilizată ca și conservant, este utilizată în formă pură, nediluată. De obicei se regăsește în produse cosmetice anti-îmbătrânire.

Vitamina A (retinolul) este și ea o vitamină foarte des întâlnită în produsele cosmetice. Aceasta întârzie apariția ridurilor și le reduce dacă acestea au început să apară deja. Atenuează petele maronii și netezește aspectul de piele iritată.
De obicei, o regăsim în cremele hidratante de noapte. Este un antioxidant care luptă împotriva efectelor radicalilor liberi.

Vitamina C este un activ anti-îmbătrânire remarcabil, cu efect antiinflamator și antioxidant, ce stimulează sinteza colagenului și sporește elasticitatea pielii, îmbunătățește aspectul tenului ridat, reduce pigmentarea pielii, netezește tenul, susține regenerarea cutanată.


Întârzie îmbătrânirea cutanată și formarea ridurilor, contribuie la repararea daunelor provocate de expunerea la soare și protejează la nivel celular de daunele razelor UV. Conferă un plus de luminozitate pielii, constituie un remediu natural anti-pigmentar dacă este utilizată pe termen lung. Vitamina C reprezintă un factor de întinerire a pielii, utilizată cu succes și în tratamentele de regenerare celulară.

Acum că am aflat care sunt beneficiile vitaminelor aflate în produse cosmetice, trebuie să menționăm că și uleiurile esențiale au un rol important în îngrijirea naturala a tenului. Un ulei esențial natural, non-gras, extras din plante și ierburi, poate fi folosit cu succes pentru tonifiere, tratarea acneei, cicatricilor și petelor, reducerea ridurilor fine și semnelor de îmbătrânire, oferind tenului strălucire.

Păstrează-ți pielea tânără și sănătoasă, folosind produse cosmetice si de îngrijire de la Aromaterre! Peste 68% din produsele noastre de îngrijire au la bază ingrediente cu proveniență din culturile noastre (lavandă, salvie, busuioc, oregano, cimbru, mentă).


Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!