Moduri de folosire a uleiurilor esențiale 100% naturale

Câteva moduri de folosire a uleiurilor esențiale: uleiul esențial de lavandă

De la efectele sale antiinflamatorii la calitățile sale calmante, uleiul de lavandă are multe proprietăți utile pe care le putem folosi în viața de zi cu zi.

Pentru a vă face o idee mai bună despre cât de util poate fi uleiul de lavandă, astăzi vă voi împărtăși câteva moduri de utilizare în casă:

Lumânare respingătoare de țânțari – pentru a face un repulsor rapid, dar eficient de țânțari, adăugați 6-7 picături de ulei de lavandă într-o lumânare și așezați-o în aer liber (pe terasă) pentru a respinge țânțarii.

Pentru calmarea mușcăturilor provocate de insecte – amestecați 1-2 picături de ulei de lavandă cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de nucă de cocos și aplicați direct pe zonele afectate cel puțin de două ori pe zi. Pentru durerea înțepătoare adăugați o picătură de ulei de mentă pentru a reduce durerea.

Imaginați-vă mirosul aromat al lavandei care vă flutură prin casă de fiecare dată când faceți curățenie! Fiind un antimicrobian natural, uleiul de lavandă nu doar că are o acțiune puternică de curățare, dar servește ca un parfum natural – fără toate acele substanțe chimice dăunătoare. Puneți câteva picături de ulei pe filtru aparatului de aer condiționat.

Uleiul de lavandă este destul de versatil pentru a fi folosit în toată casa. Adăugați câteva picături în detergentul de spălat vase. Datul cu aspiratorul poate deveni mai plăcut dacă puteți pune câteva picături în sacul de colectarea gunoiului, fluxul de aer va purta mirosul proaspăt de lavandă în toată casa.

Parfum natural de rufe – doriți ca rufele să aibă un parfum super proaspăt? Pur și simplu adăugați câteva picături de ulei de lavandă la ciclul de spălare. Hainele vor fi frumos parfumate și fără germeni.

Vă puteți face propriul parfum cu ulei de lavandă. Fiind un ulei blând, puteți aplica o picătură de ulei de lavandă direct pe încheieturi și în zona gâtului, apoi masați ușor. Pentru un miros mai subtil sau dacă aveți pielea sensibilă, amestecați uleiul cu 1-2 picături de ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba, apoi aplicați.

Păr sănătos – adăugați în șamponul sau balsamul obișnuit 1-2 picături de ulei de lavandă veți avea un păr curat și frumos parfumat.

Somn odihnitor – ajută la tratarea insomniei ușoare și la îmbunătățirea calității generale a somnului. Puteți pune o picătură sau două de ulei peste perne și cearceafuri pentru a ajuta copilașii neliniștiți (și adulții!) să aibă un somn mai odihnitor. Studiile sugerează că uleiul de lavandă poate ajuta la tratarea insomniei ușoare și la îmbunătățirea calității generale a somnului.

Ajutor la călcat – rufele se vor călca mai ușor și vor avea un miros proaspăt și plăcut dacă adăugați 1-2 picături de ulei de lavandă în apa din fierul dvs. înainte de a călca.

Lectura este mai plăcută și mai relaxantă dacă puneți 1 picătură de ulei pe semnul de carte.

 

Uleiul de lavandă produs de noi îl găsești aici. Este 100% natural și pur, obținut din plantația noastră aflată în comuna Pischia, Jud,. Timiș și e potrivit pentru toate modurile de folosire a uleiurilor esențiale menționate mai sus 🙂

Te invit să ne povestești cum folosești tu uleiul de lavandă!

Atenționare: pentru reacții alergice la uleiuri esențiale, vă rugăm să vă adresați medicului. Deși uleiurile esențiale au potențial terapeutic imens, acestea nu înlocuiesc tratamentul medicamentos prescris de medic.