Deodorant cu ingredinte naturale: 4 beneficii și de ce ar trebui să îl folosești chiar de azi

deodorant cu ingrediente naturale

Știm cu toții de ce trebuie să folosești un deodorant, dar dacă încă te întrebi de ce ar trebui să folosești un deodorant cu ingrediente naturale, atunci ia-ți 5 minute. Acest articol este pentru tine.

Ca să înțelegi de ce e important să folosești un deodorant natural, trebuie întâi să trecem în revistă ingredientele dintr-un deodorant conventional.

Deodorant cu ingrediente naturale vs antiperspirant

În primul rând, hai să facem distincție între antiperspirante și deodorante. Un antiperspirant este un produs care te face sa transpiri mai puțin. Aici începe discuția despre aluminiu. Cel mai des intalnit ingredient din antiperspirante este aluminiul. Aluminiul funcționează prin blocarea porilor de pe suprafața pielii și astfel transpiri mai puțin, prin urmare, produsul se mai numește antiperspirant.

Aluminiul conținut în aceste produse se absoarbe în organism și poate cauza diverse afecțiuni, cum ar fi: cancerul de sân, Alzheimer sau afecțiuni ale oaselor, cum ar fi osteomalacia. Există numeroase studii în acest sens, care arată deja legătura între folosirea deodorantelor cu aluminiu și aceste boli.

Ingrediente pe care nu le vrei în deodorantul tău:

Dacă vrei să te asiguri că deodorantul ales de tine nu conține aluminiu, verifică eticheta după aceste denumiri:

– aluminum salts

– aluminum compounds

– aluminum chlorohydrate

– aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly

Aluminiul este cel mai cunoscut ingredient nociv din deodorant, dar mai sunt și altele la care trebuie să fii atent:

– propylene glycol

– triclosan

– alcohol

– stearyl alcohol.

De asemenea, fii atent/ă și la conținutul de parabeni și conservanți ai produsului.

Deși nu conține aluminiu, un deodorant obișnuit poate conține alte ingrediente cu potențial periculos pentru tine cum ar fi:

– methylparaben

– ethylparaben

– propylparaben

– butylparaben

– isobutylparaben

Deodorantele cu ingrediente naturale neutralizează mirosul transpirației, fără a bloca porii și fără a afecta flora naturală a pielii. Pielea este lăsată să respire și să funcționeze așa cum este menită, transpirația fiind modul organismului de a se răcori. Ingredientele active antibacteriene, neutralizează și nu permit înmulțirea bacteriilor. Astfel, mirosul neplăcut nu mai apare.

Alege conștient un produs fără riscuri pentru sănătatea ta, dar care îți oferă protecție împotriva mirosului neplăcut al transpirației.

Dacă ești părintele unui adolescent și cauți un deodorant prietenos cu pielea, avem o soluție și pentru tine. Noi la Aromaterre am dezvoltat patru variante de deodorante cu ingrediente naturale, vegane, blânde cu pielea și mediul. Recipientul de carton este compostabil pentru a reduce cantitatea de plastic din mediu.

Pentru că vrem să avem ingrediente curate, fără potențial de risc, nu folosim în deodorantele noastre nici pudră de alăun care contine tot aluminiu. Deși l-am folosit in prima formula a deodorantului nostru, bicarbonatul de sodiu a fost eliminat din cauza potențialului iritant asupra pielii sensibile.

Ingredientul activ folosit de noi la Aromaterre este Triethyl Citrate, un ingredient cosmetic versatil cu proprietăți excelente pentru piele. Este obținut din produse agricole naturale fiind non-toxic, eco-friendly,  biodegradabil si creat din surse de carbon 100% regenerabile.  

Acum că știi ce este un deodorant cu ingrediente naturale, iată și câteva beneficii ale acestuia:

Beneficiile deodorantului cu ingrediente naturale Aromaterre:

– nu blochează porii și lasă pielea să respire

– nu afectează flora naturală a pielii

– hidratează pielea subrațului după epilare

– nu conține ingrediente iritante pentru piele

deodorant cu ingrediente naturale

Dacă nu ai făcut încă tranziția de la un antiperspirant la un deodorant cu ingrediente naturale, e posibil ca în primele zile să simți că transpiri mai mult și mirosul pare mai puternic. E din cauză că bacteriile de la subrațul tău se adaptează noii situații. Oferă puțin timp corpului să se obișnuiască cu noul produs care îi oferă libertatea de a respira 😊 in cel mult o luna (știu, pare mult, dar ai încredere că merită) flora de la subrațul tău se va adapta și vei simți protecția împotriva mirosului neplăcut pe care ți-o dorești.

 

Sfat: ia deodorantul cu ingrediente naturale cu tine pentru o reîmprospătare atunci când simți nevoie.

Sperăm că informațiile prezentate de noi ți-au fost de folos în înțelegerea ingredientelor unui deodorant natural și de ce e important să faci schimbarea chiar de azi. Te rugăm să ne scrii dacă ai nelămuriri și vrei să te ajutăm cu informații extra sau cu alegerea produsului potrivit pentru tine.

Este o plăcere să ne facem prieteni!  😊

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!