Bine ai venit în cea de-a doua noastră casă, Aromaterre!

Noi suntem Vero, Cipri și Tudor și pasiunea noastră sunt plantele aromatice. Deși am început în 2014 să cultivăm lavanda, intai am experimentat in grădina bunicilor cu busuioc, galbenele si alte plante aromatice. Apoi am trecut la lucruri serioase și am hotărât să transformăm o pasiune într-un mod de viață.

Am început să cultiv împreună cu partenerul meu lavanda în comuna Pișchia, Jud. Timiș. Între timp ne-am extins cu culturi de salvie, busuioc, oregano, cimbru. Plantele sunt crescute natural, curat, doar cu soarele puternic din Banat și apa ploilor, cu multă grijă și implicare. Am avut parte de multe provocări, de surprize plăcute dar și neplăcute cauzate de schimbările climatice, dar am continuat pentru că iubim ceea ce facem. 

Plantele noastre sunt distillate în curent de abur pentru a obține uleiuri esențiale și ape florale. Acestea le-am incorporat  în produsele de îngrijire pe care le producem. Am vrut să oferim în principal familiei produse naturale, cu ingrediente atent alese, nimic din ce nu e necesar.

În 2015 s-a născut fiul nostru, Tudor care ne-a făcut să privim cu atenție ce se află în toate produsele de îngrijire atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nevoia de a-i oferi produse de îngrjire blânde și cu ingrediente naturale, ne-a condus către ceea ce de curand a devenit Aromaterre.

Din nevoia noastră de a folosi produse hipoalergenice cu cât mai puține ingrediente și riscuri pe termen lung, am ajuns să formulam geluri de duș, creme și unturi de corp, precum și produse pentru ten sau păr.

 Am rămas surprinși și noi când am aflat că problemele pielii, alergiile, astmul sunt în creștere, mai ales la copii. Acest lucru se datorează și produselor destinate îngrijirii pielii cu ingrediente agresive derivate din industria petrochimica care sensibilizează sau dau dependență. Ca să nu mai vorbim de impactul asupra mediului. Știai că industria cosmetică și a detergenților poluează similar cu emisiile produse de mașini?

Ser ten cu Vitamina C

Dorim să folosim cât mai mult din ceea ce natura ne oferă și să integram resursele disponibile deja în acest sens. De aceea folosim ca ingrediente și produse derivate din industria alimentara  pentru o agricultură eficientă, cu cât mai puține reziduuri și cu efecte pozitive asupra mediului.

Folosim ingrediente puține dar cu efecte benefice asupra pielii derivate din plante care înlocuiesc cu succes substanțele sintetice și petrochimice.

Am gândit fiecare produs să fie sustenabil, natural, blând cu pielea și biodegradabil. Procesul de fabricare este prietenos cu mediul, folosim în mare măsură procese de fabricare la rece pentru săpunuri sau temperaturi joase pentru creme și emulsii.

Avem o gama de produse vegane, te invităm să le descoperi și tu.

Ingredientele noastre sunt alese atent astfel încât să rezulte un produs natural, blând și etic:

Suntem în curs de schimbare a recipientelor din plastic (chiar dacă cele pe care le folosim sunt reciclabile), iar în curând vei găsi pe site-ul nostru doar ambalaje din sticlă. Ținta noastră este ca până în 2023 să înlocuim toate ambalajele cu unele biodegradabile.

 

Am plecat în aceast proiect de la o nevoie a familiei mele și nu am facut compromisuri pe drum pentru a găsi soluții ușoare și ieftine. Ci soluții pe termen lung astfel încât problemele pielii să devină din ce în ce mai rare.

Te invităm și pe tine să le descoperi și să împărtășești cu noi experiența ta.

Nu ezitați să ne contactați sau să ne vizitați culturile, în special în perioada de înflorire a salviei sau a lavandei.

Cu drag,
Vero, Cipri și Tudor