Bine ai venit în cea de-a doua noastră casă, Aromaterre!

povestea noastra

Noi suntem Vero, Cipri și Tudor și pasiunea noastră sunt plantele aromatice. Povestea noastră începe în 2014 când am cultivat lavanda prima dată. Întâi am experimentat in grădina bunicilor culturi de busuioc, gălbenele și alte plante aromatice, iar apoi am trecut la lucruri serioase! Astfel, am hotărât să transformăm o pasiune într-un mod de viață.

Am început să cultiv împreună cu partenerul meu lavanda în comuna Pișchia, Jud. Timiș. Între timp ne-am extins cu culturi de salvie, busuioc, oregano, cimbru. Plantele sunt sădite manual, îngrijite și crescute natural, curat și fără pesticide, doar cu soarele puternic și apa ploilor din Banat. Chiar dacă oferim plantațiilor noastre multă grijă și implicare, am avut parte și de multe provocări, surprize plăcute, dar și neplăcute cauzate de schimbările climatice. Însă nu ne-am oprit și continuăm să facem ceea ce iubim să facem!

Plantele noastre sunt distillate în curent de abur pentru a obține uleiuri esențiale și ape florale. Acestea le-am incorporat  în produsele de îngrijire pe care le producem. Am vrut să oferim în principal familiei produse naturale, cu ingrediente atent alese, nimic din ce nu e necesar.

Povestea noastră devine mai frumoasă

În 2015 povestea noastră a devenit mai frumoasă odată cu nașterea fiul nostru, Tudor care ne-a făcut să privim cu atenție ce se află în toate produsele de îngrijire atât pentru copii, cât și pentru adulți. Nevoia de a-i oferi produse de îngrjire blânde și cu ingrediente naturale, ne-a condus către ceea ce de curand a devenit Aromaterre.

Din nevoia noastră de a folosi produse hipoalergenice cu cât mai puține ingrediente și riscuri pe termen lung, am ajuns să formulam geluri de duș, creme și unturi de corp, precum și produse pentru ten sau păr.

Am rămas surprinși și noi când am aflat că problemele pielii, alergiile, astmul sunt în creștere, mai ales la copii. Acest lucru se datorează și produselor destinate îngrijirii pielii cu ingrediente agresive derivate din industria petrochimica care sensibilizează sau dau dependență. Ca să nu mai vorbim de impactul asupra mediului. Știai că industria cosmetică și a detergenților poluează similar cu emisiile produse de mașini?

aromaterre despre noi 3

produse cosmetice aromaterre din 100% ingrediente naturale
Povestea noastră se îmbogățește cu produse de îngrijire
Cosmetice blânde cu pielea și mediul.

Dorim să folosim cât mai mult din ceea ce natura ne oferă și să integram resursele disponibile deja în acest sens. De aceea, folosim ca ingrediente și produse derivate din industria alimentara pentru o agricultură eficientă. Cu cât mai puține reziduuri și cu efecte pozitive asupra mediului.

Folosim ingrediente puține dar cu efecte benefice asupra pielii derivate din plante care înlocuiesc cu succes substanțele sintetice și petrochimice.

Am gândit fiecare produs să fie sustenabil, natural, blând cu pielea și biodegradabil. Procesul de fabricare este unul prietenos cu mediul. Folosim în procese de fabricare la rece pentru săpunuri sau temperaturi joase pentru creme și emulsii.

Avem o gama de produse vegane, te invităm să le descoperi și tu.

Ingredientele noastre sunt alese atent astfel încât să rezulte un produs natural, blând și etic:

  • extracte din plante
  • fără ulei de palmier
  • fără petrochimice
  • non-toxic
  • biodegradabil
  • netestat pe animale
  • procesare minimă
  • lanț scurt al aprovizionarii

Suntem în curs de schimbare a recipientelor din plastic (chiar dacă cele pe care le folosim sunt reciclabile), iar în curând vei găsi pe site-ul nostru doar ambalaje din sticlă. Ținta noastră este ca până în 2025 să înlocuim toate ambalajele cu unele biodegradabile.

Am plecat în aceast proiect de la o nevoie a familiei mele și nu am facut compromisuri pe drum pentru a găsi soluții ușoare și ieftine. Ci soluții pe termen lung astfel încât problemele pielii să devină din ce în ce mai rare.

Te invităm și pe tine să le descoperi și să împărtășești cu noi experiența ta. Fii alături de noi pe Facebook sau Instagram și urmărește-ne activiățile!

Nu ezitați să ne contactați sau să ne vizitați culturile, în special în perioada de înflorire a salviei sau a lavandei.

Cu drag,
Vero, Cipri și Tudor