Vrei să ai un ten curat și luminos? Folosește tonerul!

Ce face un toner pentru un ten curat și luminos?

Cum să ai un ten curat și luminos când tenul tău este cea mai expusă parte a corpului supus poluării, razelor solare, stresului? Este foarte important să ne facem un obicei din a ne curăța tenul în mod corespunzător și de a aplica o cremă hidratantă care să ajute pielea să rămână catifelată.

În ziua de astăzi există o gamă foarte mare de produse care ne ajută să avem o piele ca de bebeluș, însă în topul acestor produse stă tonerul.

Ce face tonerul? O întrebare grozavă!

Haideți să vorbim puțin despre rolul pe care acesta îl are pentru obținerea unui ten curat și luminos.

Tonerul ajută la eliminarea uleiurilor și a pielii moarte și la calmarea pielii. De asemenea, ajută pielea să absoarbă eficient alte produse aplicate ulterior.

Prin urmare, tonerul elimină pielea moartă, grăsimea, murdăria și orice altceva ce rămâne după demachiere. Deși nu este absolut necesar, tonerul poate fi util pentru pielea predispusă la acnee, astfel încât produsele folosite să poată pătrunde mai bine. Un toner facial va ajuta produsele să se absoarbă mai eficient prin epidermă.

Aș vrea să subliniez că un toner nu este un demachiant sau un înlocuitor. Rolul demachiantului este de a curăța pielea. Îmi place să mă gândesc la toner ca la un controlor de calitate pentru demachiant. Mai simplu spus, tonerul este un pas în procesul de curățare care îndepărtează toate impuritățile rămase în urmă pe piele după curățarea machiajului, uleiurilor în exces, celulelor moarte ale pieli sau chiar reziduurilor rămase de la produsul de demachiere. Curățând toate aceste reziduuri evităm închiderea porilor, reducem acneea și o prevenim.

Personal, mă simt mai confortabil aplicând produsele mele preferate, știind că pielea mea este complet curată. În mod tradițional tonerele sunt folosite pentru a restabili echilibrul pH-ului pielii după curățare, ajutând la curățarea și închiderea porilor, este deosebit de benefic pentru pielea predispusă la acnee.

Oricât de ironic ar suna, credeți-mă sunt multe de curățat după demachiere!

Nu știi cum să îți alegi tonerul potrivit?

Este foarte important să folosiți întotdeauna un toner fără alcool, restul de ingrediente trebuie alese în funcție de tipul tău de piele.

Aici găsești variantele Aromaterre pentru toner în funcție de tipul tenului tău.

Prin urmare, nu omiteți tonerul din rutina de îngrijire a pielii și alegeți unul care se potrivește pielii voastre.

cum ne ingrijim tenul