Află ce tip de ten ai

tip de ten

Fiecare tip de ten are nevoie de produse specifice de îngrijire

Atunci când folosești produsele potrivite tipului tău de ten, rezultatele se văd imediat. Tenul este hidratat corespunzător și primește nutrienții de care are nevoie. Iar tu arăți și te simți bine. Cel mai sigur mod de a afla ce tip de ten ai, e vizita la dermatolog, dar sunt și moduri de a afla rapid care e tipul tenului tău.

De multe ori, din cauză că alegem greșit produsul, se întâmplă să nu aibă rezultat sau mai rău, să nu fie benefic deloc tenului. Acesta poate părea îmbătrânit, tern, uscat. Iar un ten îmbătrânit nu te ajută deloc la stima de sine 🙁

Tu știi ce tip de ten ai? Ai o rutină de îngrijire a tenului?

Ca să venim în întâmpinarea nevoilor, am făcut un mic test care să te ajute să înțelegi ce tip de ten ai. Apoi verifică dacă produsele pe care le folosești sunt potrivite pentru tine.

Dar pentru că și pielea trece prin schimbări, pe masură ce ne maturizăm, sau doar la trecerea de la un anotimp la altul, e bine să revizuiești acest test regulat.

Dar ține cont că pielea trece prin schimbări pe parcursul zilei, dar și a întregii luni. Sunt zile în care îți vei simți mai gras tenul decât de obicei, chiar dacă ai tenul normal. Tipul de ten suferă modificări care iți pot provoca frustrări, dar dacă vei cunoaște cauzele și ritmul pielii tale, le vei putea preîntâmpina.

Ser pentru Ten cu Vitamina C și Acid Hialuronic

 

Fii blândă cu tine și înțelegătoare cu pielea ta.

Faceți echipă împreună și nu încerca să duci o luptă împotriva imperfecțiunilor.

Și mai ales:

– ai grijă să dormi suficient;

– fii atentă la nivelul de stres la care ești supusă

– bea suficiente lichide, în special apă- evită fumatul și alcool

– alege produse de îngrijire naturale, cu extracte din plante, blânde cu tenul;

– consumă cât mai multe legume și produse din surse cât mai „curate”. O dietă bogată în zahăr îți va face pielea să arate îmbătrânită, pe când dietele bogate în omega-3 protejează chiar împotiva efectelor razelor solare.

Acceptă ritmul pielii tale și va fi mai ușor să integrezi rutina de îngrijire completă în viața ta.

Factorii ereditari sunt foarte importanți, la fel cum e și culoarea tenului sau predispoziția către anumite probleme ale pielii. Putem afla aceste detalii observând tenul femeilor din familia noastră, a mamei, a bunicii. De exemplu, dacă mama ta a avut întotdeaua probleme cu arsurile solare, ar fi bine să iei măsuri de precauție din timp.

Indiferent de tipul tenului tău, îngrijirea zilnică nu se negociază:

  • curățarea tenului dimineata și seara e necesară. Folosește loțiuni de curățare fără detergenți sau conservanți sintetici.
  • tonifierea tenului nu e un pas opțional. Alege apele florale sau un tonic cu extracte din plante, fără alcool.
  • hidratarea tenului va face pielea să arate suplă și catifelată. Folosirea unei creme hidratante e necesară chiar și pentru tenul gras, ai grijă să o alegi pe cea potrivită tipului tău de ten. Pentru că peste noapte ingredientele active se absorb mai bine, nu uita să folosești o cremă de noapte.
  • aplică masca pentru ten de două ori pe săptămănă. Masca pentru ten are rolul de a curăța, regenera și hrăni intens pielea.
  • exfoliază tenul tot de două ori pe săptămână pentru a îndeparta celulele moarte și a stimula circulația. Astfel ingredientele active din cremele de hidratare și din masca pentru ten vor fi absorbite mai bine.
  • protejează tenul de razele solare folosind o cremă cu protecție solară atunci când ieși afară. Pe scrut, SPF 15 blochează 93% din razele UVB, spf 30 ajunge până la 97%, pe cănd spf 50 ajunge până la 98%. Deci nu e nevoie să alegi spf 50, alege crema cu care te împaci cel mai bine.

Pielea răspunde la tot ce se întamplă în interior și în exterior. Poți ajunge să ai pielea sensibilă din cauza unui aliment care poate fi alergen puternic sau din cauza unor ingrediente iritante din produsele cosmetice. Citește lista ingredientelor produselor pe care le alegi și acordă atenție celor cu potențial inflamator. Produsele noastre au ingrediente alese cu atenție, doar extracte din plante, blânde cu pielea, dar și cu mediul înconjurator.Produse Naturale Aromaterre

 

Îți las mai jos cel mai simplu test de ten în urma căruia poți stabili tipul tenului tîu. Pentru mai multe detalii despre tenul tău, cel mai indicat este să vizitezi un dermatolog 🙂

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, cu drag iți stau la dispoziție!

Vero

The difference between principal and principle is .

PRODUSE RECOMANDATE