Unt de corp natural 100%, cel mai bun unt de corp în sezonul rece

unt de corp

De ce folosim unt de corp iarna?

Temperaturile scăzute, dușurile mai calde, straturile de haine ne afectează pielea, iar una dintre cele mai bune investiții este alegem cel mai bun unt de corp natural, pentru piele uscată.

Dacă și tu ești confuz când vine vorba de unt de corp sau cremă de corp și nu îți e clar care ți se potrivește, acest articol este pentru tine. Sperăm să îți fie de folos informațiile, dar ne poți scrie oricând dacă ai întrebări

Hai să le luăm pe rând deci, că să clarificăm aspectele de bază 😊.

Loțiunea de corp este o cremă hidratantă rezultată prin combinarea apei cu ulei, îmbinate cu ajutorul unui emulsifiant și de regulă nu este grasă, drept urmare pielea o poate absorbi foarte rapid. Este ideală în timpul verii deoarece nu îți oferă senzația de piele grasă.

Cremele de corp nu sunt foarte diferite față de loțiuni, fiind o combinație între apa și ulei, doar că acestea au o consistență mai groasă. Textura fină face ca acest produs să fie potrivit persoanelor care au pielea mai grasă deoarece se absoarbe ușor. Cremele sunt ideale pentru hidratarea pielii în orice sezon, însă alegerea depinde foarte mult de tipul pielii tale.

Dacă ai o piele foarte uscată atunci ideal ar fi un unt de corp natural. În comparație cu loțiunea de corp, untul hidratează mult mai intens pielea. Acesta conține ingrediente naturale hidratante precum untul de cacao, untul de shea, vitamina E foarte benefice pielii.

Untul de corp este mult mai solid față de loțiuni și creme de corp, motiv pentru care poate forma un strat protector pe piele pentru a preveni pierderea umidității.

Cel mai bun unt de corp este cel cu ingrediente 100% naturale, ideal pentru zilele răcoroase de iarnă. În cazul în care pielea are nevoie de hidratare intensă constant, se poate folosi și în perioada verii.

Se recomandă aplicarea imediat după duș când pielea este încă umedă pentru o absorbție cât mai bună. O cantitate mică este suficientă pentru întreg corpul pentru ac se întinde foarte ușor.

De asemenea, se poate folosi și pentru masaj sau pentru hidratarea zonelor foarte uscate ale corpului cum ar fi cotul, talpa piciorului sau călcâi.

Ajută la rehidratarea pielii afectate de eczeme, de vânt, expunere îndelungată la soare.

Este potrivit tuturor tipurilor de piele, în special pentru pielea devitalizată, uscată, matură sau sensibilă.
Aplicarea unui unt de corp îți oferă senzația de confort, relaxare și răsfăț pentru simțuri.

Și pentru că nu puteam vorbi despre calitățile untului de corp fără a vă oferi puțină inspirație, pentru a alege cel mai bun unt de corp, am făcut o selecție cu câteva din produsele noastre preferate 😊.

 

 

Dacă pentru o cremă sau loțiune de corp ai nevoie de mai multe ingrediente și câteva cunoștințe de chimie, un unt de corp natural se poate prepara foarte ușor și acasă.

Ai nevoie de :

   

   • Unt de shea 60gr             

   • Unt de cocos 18gr            

   • Unt de cacao 10gr            

   • Ulei de măsline 10gr       

   • Vitamina A și/sau E 1gr  

   • Ulei esențial la alegere 1ml

  Unturile se topesc într-un vas termorezistent pe baie de abur, amestecându-se ușor. După ce s-au topit se îndepărtează de pe foc, se lasă puțin să se răcorească, se adaugă apoi uleiul de măsline (sau un alt ulei vegetal pe care îl aveți la îndemână), vitaminele și uleiul esențial. Pregătește un borcan de 100 ml unde să pui compoziția și folosește untul ori de câte ori ai nevoie.

  Pe cele făcute de noi la Aromaterre, le găsești în secțiunea Magazin a site-ului.

  Răsfață-ți pielea cu un unt de corp natural, parfumat și intens hidratant!

  PRODUSE RECOMANDATE

   

  Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

  Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!