Cum ne îngrijim tenul 100% natural, în sezonul rece?

Provocările sezonului rece

Odată cu venirea toamnei ne întrebăm tot mai des cum ne ingrijim tenul. Suntem nevoiți să fim mai atenți cu tenul și pielea corpului. Trebuie să respectăm noi reguli de îngrijire. Pielea este mult mai sensibilă în sezonul rece şi trebuie tratată cu mai multă atenţie.

Toamna, pielea grasă are tendința să devină normal iar cea normală poate să devină mai uscată. Prin urmare îngrijirea tenului trebuie facută cu produse corespunzatoare nevoilor acestuia, în funcție de fiecare anotimp. Desigur nu trebuie să uităm nici de alimentație. Aceasta trebuie să fie bogată în vitamine, iar hidratarea intensă.

Astfel tenul gras trebuie spălat cu apă călduță pentru a dizolva sebumul de pe față. Folosirea unui demachiant este necesară iar loțiunea tonică să fie una fără alcool. 

Cel mai frecvent întâlnit tip de ten este cel mixt. Acesta necesită o atenție deosebită deoarece zona mai uscată are nevoie de curățare delicată și hidratare intensă, în timp ce zona grasă trebuie curățată foarte bine și tonifiată. Pentru întrețirea tenului se recomandă exfolierea și aplicarea unor măști de hidratare. Atenție la exfoliere! Nu o facem în aceeași manieră în care o făceam în sezonul cald. O dată pe săptămână este suficient pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Pentru tenul uscat avem nevoie de o cremă hidratantă și este recomandat să evitați spălarea tenului cu săpun. Folosirea unui tonic este indicată.

Tenul sensibil și / sau acneic are cel mai mult de suferit în urma schimbărilor de temperatură. Indicat este să folosim creme ce conțin uleiuri cu proprietăți antiinflamatoare. Amintim uleiul de argan, avocado, cătină, migdale.  

Schimbarea de anotimp nu afectează doar tenul. Am aflat despre cum ne îngrijim tenul, însă nu trebuie să uităm de pielea corpului și a mâinilor.

Regula esențială pentru protejarea pielii este hidratarea. Cremele sunt importante pentru piele, însă apa este esențială pentru o piele sănătoasă. Consumul de apă ajută la eliminarea toxinelor. Este indicat să folosim creme mai grase, bogate în vitamine pentru a hrăni pielea corpului.

Toamna este momentul să renunți la gelurile de duș abrazive și să folosești unele mai cremoase și mai blânde cu pielea ta.

În lipsa unei hidratări corespunzătoare ca măsură preventivă pot apărea sau se pot accentua unele afecțini deranjante care se remediază destul de greu. Amintim aici pruritul – senzația de mâncărime a pielii, dermatita, diferite erupții cutanate, cuperoza. Toate aceste afecțiuni duc la inflamarea și înroșirea tenului.

În magazinul nostru online www.aromaterre.ro găsiți produse naturale și blânde cu pielea, potrivite pentru întreaga familie. Acestea au la bază principiile active ale plantelor cultivate de noi.

 

Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!