Ce este un Repelent?

Pe măsură ce vremea caldă ajunge și la noi, numărul mușcăturilor și înțepăturilor de insecte crește. Mai mult decât o simplă supărare, mușcaturile de insecte pot răspândi și diverse boli.

Produsele etichetate ca repelenți nu sunt concepute pentru a elimina dăunătorii. Repelentul aplicat pe piele îi face pe oameni mai puțin atractivi pentru insecte.

Lavanda este cunoscută de majoritatea gradinarilor ca fiind o planta respingatoare de țânțari și insecte. Uleiul esențial de lavandă cu miros puternic și plăcut este detestat de insecte.

Studiile au arătat că uleiul de lavandă are o rată repelentă de 93% față de insecte în interior și doar de 53% rată repelentă împotriva țânțarilor în aer liber. Luate împreună, uleiul de lavandă este unul dintre cei mai eficienți repelenți naturali împotriva insectelor.

Lavanda este analgezică, insecticidă, antiseptică și calmantă. Aceste proprietăți speciale de vindecare ale lavandei sunt potrivite atât pentru prevenirea mușcăturilor de insecte, cât și pentru a liniști mușcăturile și înțepăturile de insecte.

   Aș dori să vă povestesc puțin despre Repelentul Natural pe care noi îl producem din culturile noastre de lavandă și busuioc , o alternativă naturală minunată, fără parabeni, petrochimice, culori artificiale, parfumuri sau conservanți.

     Este vorba despre produse pe bază de apă florală de lavandă și busuioc,  prietenoase pentru copii, folosind proprietățile naturale de vindecare ale lavandei.

     Formula se bazează pe uleiul nostru esențial de lavandă și alte uleiuri esențiale care țin în mod natural insectele la distanță. De asemenea, controlează mâncărimea adesea asociată cu mușcăturile insectelor.

    Repelentul pentru insecte 100% natural pe bază de apă florală de lavandă sau busuioc. Conține un amestec de uleiuri esențiale care hrănesc și protejează pielea împotriva căpușelor, țânțarilor și a altor insecte.

Are proprietăți dezinfectante, se poate aplica și pe răni ușoare, zgârieturi, înțepături de insecte. Calmează pielea și reduce senzația de disconfort, ajută la regenerare. Poate fi folosit și de copiii mici de peste 6 luni în cazul în care nu prezintă fond alergic. Pentru copiii mai mici de 6 luni se poate pulveriza pe haine sau cărucior/scoică. Nu pătează!

Dacă vă place să petreceți mult timp în aer liber sau lasați geamurile larg deschise mușcăturile insectelor pot devin incomode.

Aș vrea să vă las câteva trucuri și idei practice pentru a ține insectele cât mai departe de voi sau de animalele de companie, și ele au nevoie de protecție.

  • Înainte să ieșiți afară vă puteți spăla cu un săpun cu ulei esențial de lavandă.
  • Dacă nu aveți un astfel de săpun puteți să puneți în săpunul lichid pe care îl folositi 10-15 picături de ulei essential si amestecați bine.
  • Puteți de asemenea sa utilizați un ulei purtător în care sa puneți câteva picături de ulei esențial de lavandă și să-l aplicați directe pe piele. Uleiul purtător poate fi un ulei de migdale dulci, ulei de sâmburi de caise, ulei de avocado, chiar si uleiul de măsline sau susan este foarte bun. Puteți să picurați din acest ulei si pe zgarda animalului de companie câteva picături pentru a ține căpușele la distanță.
  • Dacă nu aveți la un ulei purtător puteți folosi ¼ cană de oțet de cidru de mere, sau dacă mirosul de oțet este prea puternic puteți folosi pur și simplu apă în care puteți picura 25 de picături de ulei esențial.
  • Florile de lavandă strivite produc parfum și ulei, care pot respinge țânțarii. Zdrobiți florile și aplicați uleiul pe zonele corpului, cum ar fi glezne și brațe. În mod alternativ puteți picura ulei de lavandă pe o cârpă curată și frecați ușor pe piele.
  • Dacă aveți o rolă pentru curațat scamele în casă și un ulei esențial puteți aplica câteva picături de ulei pe rolă astfel încât să nu vă pătați hainele și înainte să ieșiți la plimbare în parc sau la iarbă verde treceți rola de mai multe ori peste hainele pe care le veți îmbrăca.

Dacă oamenii adoră mirosul de levănțică, acarienii, pur și simplu, nu îl suportă. Mai mult decât atât, acest lucru este valabil și pentru țânțari.

Uleiul de mentă este şi  el un adevărat insecticid care îndepărtează țânțarii. El poate fi utilizat pentru a pulveriza aerul în combinație cu apă sau pot fi aplicat pe piele. Face minuni şi în cazul înțepăturilor de insecte. 10 picături de ulei de mentă se amestecă cu 10 picături de ulei de arbore de ceai şi se aplică pe locul înţepăturii, folosind un tampon de bumbac.

Uleiul esenţial de busuioc este un alt aliat în combaterea țânțarilor. Adăugat într-o sticlă cu apă și pulverizat în casă sau grădină, aplicat direct pe piele va ţine departe insectele.

Cu toate că aceste remedii provin din plante, uleiurile pot fi dăunătoare mai ales dacă sunt folosite în concentrații mari. Este important ca acestea să fie diluate cu ulei purtător fie cu apă. Deasemenea trebuie să verificați dacă sunteti alergic la oricare dintre aceste potențiale repelente, faceți un test pe un plasture mic de piele timp de una sau două zile înainte de orice utilizare. Dacă observați o reacție alergică, opriți utilizarea, spălați bine zona și luați legatura cu medicul dvs.

Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!