Ce este un repelent de insecte natural 100% ?

repelent natural impotriva insectelor

 

 

Lavandă, repelent din grădină

Fiind cunoscută de majoritatea grădinarilor ca fiind o plantă respingătoare de țânțari și insecte, lavanda este principala armă împotriva insectelor. Uleiul esențial de lavandă având un miros puternic și persistent, este detestat de insecte.

 

Cu proprietăți analgezice, insecticide, antiseptice și calmante, lavanda este potrivită atât pentru prevenirea mușcăturilor de insecte, cât și pentru a liniști eventuale înțepături și mușcături de insecte.


 

Să povestim puțin despre Repelentul Natural pe care îl producem din culturile noastre de lavandă, busuioc și mentă.

  • Reprezintă alternativa naturală a repelentelor pe bază de substanțe sintetice.
  • Nu conțin parabeni, petrochimice, culori artificiale, parfumuri sintetice sau conservanți artificiali.
  • Nu produce iritații
  • Nu pătează hainele
Spike Lavender Oil Lavandula latifolia ProductPic 1554190709

Producem doar din ingredientele oferite de natură!

Având la bază apă florală de lavandă, busuioc și mentă,  sunt prietenoase pentru copii, chiar și pentru micuții cu vârsta sub 6 luni.

Formula repelentului Aromaterre se bazează pe uleiul esențial de lavandă, busuioc și mentă, care țin în mod natural insectele la distanță. De asemenea, controlează mâncărimea și iritațiile adesea asociate cu mușcăturile insectelor.

Alegând un Repelent 100% Natural, vei alege de fapt să protejezi mediul înconjurător și sănătatea ta, fără a avea efecte nocive pe termen lung. Amestecul de uleiuri esențiale hrănesc și protejează pielea împotriva căpușelor, țânțarilor, puricilor și a altor insecte.

Deși nu se bucură de popularitate, uleiul de mentă este un adevărat repelent contra țânțarilor. Poate fi utilizat atât pentru a împrospăta aerul în încăperi închise, cât și pentru a respinge dăunătorii. În combinație cu apă sau aplicat pe piele face minuni în cazul înțepăturilor de insecte.

Datorită proprietăților dezinfectante, se poate aplica și pe răni ușoare, zgârieturi, înțepături de insecte (căpușe, țânțari, albine, furnici, musculițe etc.). Calmează pielea și reduce senzația de disconfort, ajută la regenerarea rapidă a zonei inflamate.

Poate fi folosit și de copiii mici de peste 6 luni ce nu prezintă fond alergic. Pentru copiii mai mici de 6 luni, se pulverizează repelentul pe haine, cărucior sau scoică. Poate folosit cu încredere pe haine, deoarece nu pătează!

 

Shop 🛒 

 

Dacă oamenii adoră mirosul de levănțică, acarienii, pur și simplu, nu îl suportă. Mai mult decât atât, acest lucru este valabil și pentru țânțari. Tuturor ne place să petrecem mult timp în aer liber sau se mai întâmplă câteodată, să uităm geamurile/ușile larg deschise. Pentru noi reprezintă o reală amenințare, dar pentru insecte – cea mai bună ocazie de „a fi alături de noi”.


Îți lăsăm aici câteva idei practice de repelent impotriva insectelor, pentru a te proteja atât pe tine, cât și pe animalul tău de companie.

  • Înainte de a ieși afară te poți spăla cu un săpun ce conține ulei esențial de lavandă.
  • Dacă nu ai un astfel de săpun, poți adăuga în săpunul lichid pe care îl foloseșți de obicei, între 10-15 picături de ulei esențial.
  • Utilizează un ulei purtător. Diluează câteva picături de ulei esențial de lavandă într-un ulei purtător (de migdale dulci, ulei de sâmburi de caise, ulei de avocado, ulei de măsline sau de susan). Masează amestecul direct pe piele. Poți să picuri din amestec și pe zgarda animalului tău de companie. Câteva picături țin căpușele la distanță timp de câteva ore.
  • Dacă nu ai un ulei purtător, poți folosi un sfert (¼) de cană de oțet de mere. În cazul în care mirosul de oțet este prea puternic pentru tine sau pentru animalul tău de companie, poți folosi pur și simplu apă în care adaugi 25 de picături de ulei esențial.
  • Florile de lavandă strivite produc parfum și ulei concentrat, care sunt respingătoare pentru țânțari. Zdrobește florile și aplică uleiul pe zonele corpului, cum ar fi pe încheieturi. În mod alternativ, poți picura ulei de lavandă pe o cârpă curată și masezi ușor pe piele.
  • Dacă ai o rolă pentru curațat scamele și un ulei esențial de lavandă, poți aplica câteva picături de ulei pe rolă, astfel încât să nu îți pătezi hainele. Înainte de fiecare plimbare în parc sau în natură, trece rola de mai multe ori peste hainele pe care le vei îmbrăca.
  • Și menta poate face minuni contra insectelor! 10 picături de ulei de mentă amestecate cu 10 picături de ulei de arbore de ceai, țin la distanță țânțarii. Aplică amestecul pe locul înţepăturii folosind un tampon de bumbac.
  • Uleiul esenţial de busuioc este un alt aliat în combaterea țânțarilor. Adăugat într-o sticlă cu apă și pulverizat în casă sau aplicat direct pe piele, va ţine departe insectele incomode.

 

 

Cu toate că aceste remedii provin din plante, uleiurile pot fi dăunătoare dacă sunt folosite în concentrații mari. Este important ca acestea să fie folosite în urma diluției fie cu un ulei purtător (de migdale dulci, sâmburi de caise, avocado, măsline sau susan), fie cu apă simplă.

 

Recomandăm să verifici înainte dacă tu sau membrii familiei tale sunt alergici la oricare dintre aceste repelente.

Un test simplu constă în aplicarea amestecului dorit pe un plasture mic. Îl atașezi de piele pentru una sau două zile. Dacă observi o reacție alergică, oprește utilizarea, spală bine zona și ia legătura cu medicul tău.

Află mai multe despre Repelentul Natural Aromaterre, cât și despre principalii inamici cu care ne luptăm în sezonul cald.


Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!