Repelent Natural – 100% protecție împotriva insectelor

repelent insecte

Repelent natural, aliatul tău împotriva insectelor

Este toată lumea e pregătită de vară? Bănuim că da! Pare să fie o vară plină de activități, e totuși vremea drumețiilor, a plimbărilor lungi în parc, a vacanțelor la țară la bunici. Profităm de soare și ne încărcăm cu vitamina D! Ce frumos sună! 😍

Însă trebuie să facem cumva să ne păzim de insectele care mișună prin natură. Află cum să te protejezi și cum să folosești soluția naturală, creat de noi.

Pe măsură ce vremea caldă ajunge și la noi, numărul mușcăturilor și înțepăturilor de insecte crește. Mai mult decât o simplă supărare, mușcaturile de insecte pot răspândi și diverse boli. Chiar dacă pe piață există produse etichetate ca repelenți, acestea de cele mai multe ori, conțin substanțe de natură sintetică, ce aplicate pe piele pot crea iritații sau chiar reacții adverse.

Mai întâi, haideți să aflăm mai multe despre inamicii de care trebuie să ne apărăm în sezonul cald!


Ce sunt căpușele și cum atacă? 🕷

Căpușele au fost intens mediatizate în ultimii ani, uneori s-a creat o adevărată isterie și copiii nu mai erau lăsați să alerge în iarbă, de frică să nu fie pișcați.

Căpușele sunt nişte acarieni ectoparaziți, care de obicei stau cuminți pe frunze/fire de iarbă și așteaptă momentul ca o vietate să se atingă de plantele gazdă. Astfel, deseori se cuibăresc pe tegumentele mamiferelor (sau în blana lor), pe pielea păsărilor sau, mai rar, a reptilelor și se hrănesc cu sângele gazdelor. Populează o singură gazdă pentru câteva zile, dacă nu sunt îndepărtate. Înmulțirea căpușelor are loc primăvara și vara (până târziu, spre toamnă), perioadă în care se înmulțesc și cazurile de mușcături. Acesta din urmă nu dor, astfel că gazda nu simte nimic în acel moment.

Zonele lor preferate sunt cele cu piele subţire, cum sunt axilele, zona gâtului, ceafa, mandibula sau chiar pe scalp. Fiind situate într-un loc propice, prin intermediul muşcăturii îşi introduc capul sub piele şi încep să se hrănească pe seama organismului parazitat. 
Căpuşele sunt purtătoare ale unor boli, care pot fi transmise prin muşcătură şi pot cauza o varietate de simptome ce debutează de obicei în primele săptămâni de la incident.

Verificaţi întotdeauna atât copii, cât și animalele de companie la intrarea în casă, în zonele specificate mai sus, iar dacă descoperiţi o căpuşă, nu încercaţi să o scoateţi singuri! Puteți face mai mult rău dacă aceasta se rupe. Mergeţi la cel mai apropiat centru medical pentru îndepărtarea ei.


Cine este predispus la mușcătura țânțarilor și cum ne protejăm? 🦟

Natura ne surprinde și cu alte insecte deranjante. Spre deosebire de căpușe, țânțarii nu așteaptă momentul potrivit pe o frunză, ei atacă după bunul plac și la orice oră. Datorită aripilor, se pot deplasa cu ușurință, înțepând gazda de multiple ori.

Un studiu American arată că doar 20% din populație este predispusă în a fi mușcată de femelele țânțari. Categoriile de persoane ce atrag țânțarii sunt:

  • Persoanele a căror grupă sangvină este 0 – din cauza proteinelor din sânge
  • Persoanele ce fac sport – din cauza transpirației
  • Femeile însărcinate – din cauza cantității de CO2 emanate
  • Persoanele supraponderale – din cauza cantității de CO2 emanate
  • Persoanele ce consumă alcool – din cauza transpirației și a mirosului

 

Trebuie să luăm în considerare faptul că în România există 56 de specii de țânțari, toți aceștia iubind apele stătătoare – zonele mlăștinoase sau cu umiditate și căldură de minim 10°C. Vara îi întâlnim în păduri, în apropierea lacurilor sau chiar și în apropierea unor bălți mici de apă. Înmulțirea lor are loc în lunile aprilie și mai, urmând ca la fiecare 20 zile, noi generații să apară. Pentru a avea loc maturizarea ouălor, femela țânțar consumă o cantitate ridicată de sânge, astfel că mușcăturile devin mai mari, mai dureroase, iritante și creează un disconfort local cu o durată de minim 5 zile.


Cum te protejează un repelent natural împotriva insectelor dăunătoare?

Potrivit studiilor efectuate pe apa de lavandă și busuioc, s-a constatat că mirosul floral și specific al lavandei și al busuiocului, creează un scut protector pielii și ține insectele la distanță. Atât apa florală de lavandă (lavandula angustifolia), cât și apa florală de busuioc (ocimum basilicum) este obținută prin distilarea în curent de abur a plantelor. Apele florale simple pot fi folosite ca repelent, însă un repelent natural îmbogățit cu uleiuri esențiale cu ulei esențial de lavandă/busuioc, geranium și lemongrass este mai eficient în lupta cu insectele.

repelent natural impotriva insectelor
Repelent Natural Împotriva Insectelor

Datorită mirosului intens al uleiurilor esențiale și ale apei florale, insectele nu vor putea detecta corpul și vor rămâne la distanță pentru cel mult 3 ore.

Repelentul natural Aromaterre poate fi pulverizat direct pe piele sau pe haine (nu pătează, fiind o soluție pe bază de apă). La intervale de 2-3 ore, repetați pulverizarea, deoarece mirosul se evaporă.

Este un produs creat pentru și pentru copiii mai mari de 6 luni, care nu prezintă fond alergic. Pentru copiii mai mici de 6 luni se poate pulveriza pe haine sau în cărucior/scoică.

Să nu uităm să protejăm și animalele de companie. Repelentele naturale Aromaterre pot fi pulverizate cu încredere pe blana cățeilor sau a pisicilor.

De asemenea, repelentul poate fi utilizat și după mușăturile de insecte. Cicatrizează și regenerează pielea în cazul înțepăturilor de țânțari, căpușe, purici sau alte insecte.


Cum prevenim mușcăturile de insecte?

Deoarece unele insecte sunt purtătoare de boli infecțioase grave, precum malarie, virusul Zika sau virusul West Nile, poți lua câteva măsuri de protecție atunci când petreci mai mult timp în natură:

  1. Poară un tricou deschis la culoare cu mânecă lungă și pantaloni lungi
  2. Bea apă, hidratează-te corespunzător, astfel mirosul transpirației de pe piele va fi diluat
  3. Nu uita să iei cu tine un repelent natural, oricând și oriunde: în parc, la munte, la mare, în vacanță la bunici. Alege varianta preferată: Repelent Natural cu Lavandă🌸 sau Repelent Natural cu Busuioc🍃 și ține insectele departe!

Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!