Îngrijire Naturală: 100% ingrediente naturale

familia aromaterre

Îngrijire naturală și povestea noastră

În 2014, atunci când am decis împreună cu familia (Vero, Cipri și Tudor, băiețelul nostru) că vom investi în culturile de plante aromatice, ne imaginam câmpurile mov de lavandă, am simțit aroma proaspătă și ne-am adus aminte de mirosul relaxant al uleiului esențial de lavandă. Însă, nici o clipă nu ne-am gândit la produsul secundar, cel finit – de îngrijire naturală, care își va face loc în dulăpiorul de cosmetice din baie.


Motivați de feedback-urile pozitive primite și având o fire perseverentă la purtător, familia noastră a evoluat sub numele „Aromaterre”, ce pune la dispoziție produse de îngrijire naturală și blândă, potrivite și pentru cei mici.


În ce constă munca noastră? 🧐

Distilăm plante aromatice: lavandă, salvie, cimbru, oregano și busuioc și folosim doar ceea ce ne oferă natura pentru a crea produse cosmetice blânde.

Gândite pentru segmente diferite de persoane, produsele de îngrijire personală sunt create artizanal, în loturi mici și foarte mici sau chiar turnate individual în urma unei comenzi.


De unde procurăm ingrediente naturale? 🌿

Materiile prime de bază și substanțele utilizate (parfum – extract naturale, uleiuri esențiale) în cosmeticele Aromaterre, provin din surse sigure, ce îndeplinesc criteriile nostre de selecție: 100% naturale, certificate organic și prietenoase cu mediul înconjurător.

  • Parteneri de încredere

Fiecare producător ne oferă certificatele de garanție, certificatele de conformitate și fișele tehnice corespunzătoare fiecărui ingredient utilizat.

Alegem pe cât posibil ingrediente autohtone, biodegradabile, de la producători locali și, totodată, îmbrățișăm cu drag minunatele beneficii ale ingredientelor exotice: unt de shea, unt de cocos, unt de cacao, ulei de jojoba.

Ne încântă faptul că pot fi folosite în stare pură, cu procesare minimă la rece sau chiar fără procesare, păstrându-și nutrienții și vitaminele în produsele de îngrijire naturală.

 

  • Culturi proprii

Peste 68% din produsele noastre au la bază ingrediente ce provin din culturile proprii – lavandă, salvie, busuioc, mentă, oregano și cimbru. Cultivate pe câmpiile Banatului, în comuna Pișchia, jud. Timiș, udate doar cu apa ploilor și scăldate în soarele auriu, culturile noastre se dezvoltă armonios de la an la an!

Urmărește-ne activitatea și pe Instagram! 🥰


Trebuie să precizăm faptul că substanțele conținute de produsele Aromaterre sunt sigure și testate dermatologic. Însă, indiferent de produsul pe care îl folosești, îți recomandăm testarea înainte de folosire pentru a evita eventuale alergii la unul din ingrediente. Aplică pe o porțiune a brațului și urmărește reacția timp de 24 ore. Dacă observi reacții alergice (roșeață, mâncărimi, erupții), te rugăm să ne contactezi în cel mai scurt timp.

Ingredientele noastre sunt verificate și alese cu grijă, astfel încât să rezulte produse naturale, blând cu pielea ta și mediul și totodată etice:

  • 100% – extracte din plante
  • 100% – ingrediente biodegradabile
  • 100% – procesare minimă
  • 0% – ulei de palmier
  • 0% – petrochimice
  • 0% – ingrediente testate de animale
  • non-toxice
  • lanț scurt al aprovizionării

 

Întotdeuna plecăm de la premiza că trebuie să dezvoltăm produsele noastre cu gândul la viitor și vrem să ne concentrăm pe proprietățile dovedite ale ingredientelor naturale. Rămânem constant fideli principiilor noastre atunci când muncim:

1. 💚 Doar ingrediente naturale, vegane. Fără ingrediente dubioase. 

2. 🐶   Iubim animalele! De aceea utilizăm doar ingrediente netestate pe animale și totodată, nu le implicăm în testarea produselor Aromaterre. 

3. 🌲   Natura are deja grijă de noi, însă vrem să îi întindem o mână de ajutor. Utilizăm recipiente 100% reciclabile/biodegradabile din sticlă, metal și plastic ușor de reciclat.


„Aromaterre s-a născut deoarece ne-am dorit să-i oferim copilului nostru produse pentru baie naturale și a căror listă de ingrediente să o înțelegem ușor și să le folosim cu încredere. Același lucru vrem să îl oferim și clienților noștri. Produse naturale, ingrediente sigure și blânde cu pielea.”

Veronica Simiciuc, Co-founder & Aromaterapeut la Aromaterre