Unt de shea pentru tenul tău: beneficii și utilizări

Ne întrebăm adesea cum se folosește untul de shea, care sunt beneficiile lui, ar putea avea și efecte secundare?

Ce este de fapt untul de shea?

Untul de shea este grăsimea care a fost extrasă din nucile de shea. Majoritatea untului de shea provine de la copacii de shea din vestul Africii. Concentrația de vitamine naturale și acizi grași îl face incredibil de hrănitor și hidratant pentru piele, fiind un ingredient ideal pentru produsele cosmetice, are proprietăți antiinflamatoare extinse și vindecătoare, tonifiază si calmează pielea.

Roșeața și iritațiile tenului pot fi calmate prin aplicarea produselor din unt de shea. Are proprietăți emoliente datorate uleiurilor cu efect de hidratare. Are de asemenea și proprietăți anti-îmbătrânire. Vestea bună este că este excelent de folosit și la copii și bebeluși!

 Proprietățile untului de shea și cum îl putem folosi:

  • Cel mai simplu mod de a folosi untul de shea pentru tenul vostru  este să cumpărați o cremă care să includă unt de shea. Untul de shea poate fi aplicat direct pe față înainte de a vă culca. Aplicarea cremei cu unt de shea ca parte a rutinei de îngrijire a pielii dimineața ar putea fi obișnuință. Atenție acizii grași și uleiurile din untul de shea pot însă îngreuna aplicarea machiajului
  •  Ca unt de corp după expunerea la soare
  • Ameliorează arsurile la vânt, arsurile solare și pielea uscată de gerul iernii
  • Este perfect pentru călcâie crăpate și uscate, mâini, coate și genunchi aspre
  • Untul de shea este un unguent excelent pentru erupții cutanate ale bebelușilor, datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antifungice
  • Scrub pentru corp
  • Cremă naturală pentru cuticule, balsam de buze, are efect cicatrizant
  • Hidratează atât scalpul cât și părul

Ingredient de actualitate cu risc redus, reacțiile alergice sunt rare.

Untul de shea are proprietăți liniștitoare și anti-îmbătrânire care pot face pielea să pară mai fină și să reducă îmbătrânirea. Cu toate acestea, aplicat pur pe fața ta ar putea provoca acnee.

Pentru noi untul de shea este un produs de bază, comandat din surse sigure cu certificat de conformitate. Folosim varianta nerafinata dar dezodorizată deoarece mirosul este foarte puternic și ușor acid, neplăcut, dar minim procesat

Este un ingredient de bază în unturile de corp, dar se regăsește în cremele pentru ten sau balsamurile de buze. De curând l-am încercat și în săpunurile solide, iar rezultatul este unul minunat. Spuma este cremoasă, pielea este hrănită și catifelată după fiecare folosire.

Aromaterre vă oferă o gamă de produse pentru îngrijirea corpului, cu ingrediente naturale pentru a vă proteja pielea, pentru a o hidrata, a conferi tonicitate și un aspect catifelat.

Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!