Apa Florală 100% naturală, în rutina ta de îngrijire

apa florala de lavanda

Apa florală: ce este?

Apa florală este un produs secundar care se obține în procesul de distilare a plantelor pentru obținerea uleiurilor esențiale.

Prin distilarea culturilor noastre de lavandă, salvie, oregano, busuioc, cimbru și mentă în curent de abur sunt obținute atât uleiurile esențiale, cât și apele florale. Dacă uleiurile esențiale se bucură de popularitate în ultima vreme, apa florală câștigă mai încet în popularitate.

Totuși, trebuie să recunoaștem… și noi am folosit pentru prima dată apa florală de lavandă abia după ce am distilat suavele noastre flori mov. 😍 A fost dragoste la prima vedere!

 

Apa florala și proprietățile ei

  • calmant și revigorant pentru piele
  • cicatrizant, facilitează repararea pielii deteriorate și regenerarea cutnată
  • curăță pielea și scalpul
  • tonic și ușor astringent
  • atenuează roșeața, arsurile solare, iritațiile

Apa florala – moduri de folosire

Apele florale au aceleasi proprietăți ca uleiurile esențiale dar sunt mai putin concetrate. Astfel pot fi folosite direct pe piele, inclusiv pe pielea sensibilăsau a copiilor mici. Partea și mai interesantă e ca nu creează dependenta sau sensibilizare.

Apa florală de lavandă e perfectă pentru tenul uscat, sensibil, ajută simptomele cuperozei, hidratează intens, calmează și regenerează pielea.

Apa florală de lavandă calmează şi catifelează pielea, are un efect cicatrizant şi de regenerare, este antiseptic şi util în ameliorarea arsurilor solare,

Iar dacă tenul tău este gras, Apa florală de salvie va face minuni: închide porii și curăța excesul de sebum. În plus, salvia este un puternic antioxidant care va tonifia pielea gâtului și a brațelor, în timp ce ajută circulația subcutanată.

Astfel, îți cureți tenul și vei beneficia totodată și de o sesiune de aromaterapie, căci uleiurile esențiale îți vor învălui simțurile!

Chiar dacă apele florale sunt promovate mai ales femeilor, nu înseamnă că nu le pot folosi și bărbașii. Acestea pot înlocui cu succes loțiunea de bărbierit datorită efectului de calmare și de a reduce inflamațiile.

Curăță, cicatrizează, calmează și regenerează pielea, cu efecte atenuante în caz de arsuri solare, iritații, înțepături de insecte. De aceea iți recomand vara să ai la tine un pulverizator cu apă florală de lavandă sau busuioc și insectele nu te vor mai agasa.

Dar foarte important, sunt foarte eficiente împotriva monștrilor care ne sperie copiii: e de ajuns o pulverizare pe pernă și sub pat, iar cei mici vor avea un somn liniștit toată noaptea.

Nu creează dependență și pot fi folosite de întreaga familie. Verifică întâi ca în familia ta să nu existe alergii la lavandă, salvie, oregano, busuioc, cimbru sau mentă.

La noi e de nelipsit din orice rucsac sau geantă, la plimbare sau în concediu. Orice zgârietură e dezinfectată natural cu apă de lavandă, loviturile trec mai rapid cu puțină apă florală de busuioc, iar insectele agasante nu ne mai deranjează vara deloc!

Ca ingredient cosmetic, noi am integrat apele florale în tonerele și cremele pentru ten. Astfel, crema pentru ten mixt sau gras are in compozitie apă de salvie datorita proprietatilor de degresare si inchidere a porilor. Pentru efectul antioxidant puternic si reparator, am inclus apa de salvie și în crema pentru conturul ochilor. Crema pentru ten uscat are ca bază apa de trandafiri. Datorită proprietății de a atenua roșeața și cuperoza, este recomandată și tenului sensibil.

Știai ca poți folsi apa florala ca bază pentru masca pentru ten? O poti amesteca cu diverse pudre (argila, pudra de tulsi, pudra de brahi, carbune activ etc) și tenul tău va fi hrănit în profunzime.

Apa florală poate fi folosită atât în scop cosmetic, cât și terapeutic. Cât de minunate sunt produsele oferite de natură! 🥰

Află din acest articol ce substanțe mai mult sau mai puțin nocive poți găsi în produsele aplicate zilnic pe pielea ta.


Este o plăcere să ne facem prieteni! 😀

Urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook și fii la curent cu toate noutățile echipei Aromaterre!